Karin B Dammark

Hobbykunstner og -forfatter

Novelle: Prisen for at elske

I foråret 2018 deltog jeg i en novellekonkurrence med temaet kærlighed mellem mennesker. Selvom 133 deltog, var jeg så heldig at være en en af de 10 forfattere, der blev udvalgt til antologien.

Som regel planlægger jeg mine historier inden jeg skriver dem – men ikke denne. Historien kom lige fra hjertet, og er inspireret af min mors kræftforløb (hun er heldigvis erklæret rask i dag).

Historien er meget følelsesladet, set fra en nær pårørendes synsvinkel. I dette tilfælde hovedpersonens mand.

 

Uddrag af novellen:

Jeg hører næsten ikke ordene, holder krampagtigt fast i et sidste håb. Min gudinde passerede alle de forrige tests, hvorfor skulle det glippe nu? Det kan ikke være rigtigt. De må tage fejl.

I det øjeblik står verden stille. Alle lyde og farver forsvinder fra jordens overflade. Selv fuglenes altid nærværende sang er ikke længere til stede, da al håb bliver suget ned i et mørkt hul. Mit hoved er fyldt med tanker og spørgsmål men er samtidig helt tomt. I mit hjerte kæmpes en kamp mellem sorg og vrede. Jeg kan ikke forstå det. Hvorfor hende? Hvorfor os?

Lignende artikler: