Karin B Dammark

Hobbykunstner og -forfatter

Proces – Løver

Processen i at skabe et billede er meget forskellig, alt efter motiv og farvevalg. Billeder malet med akryl, bygges oftest op i lag for at opnå dybde i farven. Derfor er det som regel også lidt mere simpelt, synes jeg, at male med sort/hvide nuancer, der samtidigt kan give en fantastisk effekt.

Herunder viser jeg processen, da jeg malede mit billede ”søvning” (2015) af to løver.

 

Første skridt er at tegne op på lærredet, for at få styr på proportionerne. Som regel starter jeg med at tegne med enten blyant eller kul. I dette tilfælde blyant. Derefter har jeg groft skitset mere op med maling, omkring den ene af de to løver. 

Jeg har fortsat med at arbejde med proportioner, og er nu begyndt at fokusere mere på områder med mere skygge.

Der er tilføjet flere overordnede detaljer i den første løve, som jeg på nuværende tidspunkt har stirret mig blind på. Derfor fortsætter jeg med at skitse den anden løve op.

Arbejdet på løve nr. 2 fungerer stort set som den første, og så har jeg malet en del af græsset de ligger i.

I det sidste stadie ser jeg kritisk på maleriet, hvor jeg ind i mellem finder større ting der skal rettes. I dette tilfælde generede øret på den første løve mig, så dette malede jeg helt om, som noget af det sidste. Ellers er de sidste detaljer blevet tilføjet, og billedet er nu færdigt.

Lignende artikler: