Karin B Dammark

Hobbykunstner og -forfatter

Om mig

Nogle ting skal drømmes...

Hvem er jeg?

Min mor vil sige, at jeg stammer i direkte linje fra samlerne. Hun kunne ikke have mere ret. Jeg har altid været fascineret af det smukke, det skæve, det anderledes, naturen og dets vidundere. Mange af naturens skatte er kommet med hjem. Som barn var det i form af fjer og strandsten, da jeg blev ældre opgraderede jeg til krystaller og fossiler.

Men hvorfor lige naturens skatte? For det første har jeg altid været nysgerrig. Men hvad vigtigere er: hver og én af dem har en historie. Om det er svalen der har været på en lang rejse, for i sidste ende at blive taget af en kat, eller en uanseelig sten hvis indre gemmer på en hemmelighed af lilla krystaller. De har sat min fantasi i gang, givet liv til drømme om dinosaurer, feer og alt muligt andet.

Samtidig har jeg altid elsket at skabe. Det startede med tegning da jeg var helt lille, men eskalerede hurtigt til figurer af ler og karton, malerier, og små historier der dog oftest blev i mit hoved. Jeg har syet og lavet egne designs.

 

Skal jeg sammenholde alt dette i ét ord, vil jeg betegne mig selv som en drømmer

“Jeg har altid været fascineret af det smukke, det skæve, det anderledes, naturen og dets vidundere. “

Men hvad så med naturen?

Min fascination af naturen var der stadig da jeg afsluttede gymnasiet. Også selvom jeg på daværende tidspunkt havde skruet lidt ned for min samler-mani. Derfor valgte jeg at læse Biologi på Aarhus Universitet. Jeg fordybede mig i mine studier, og de kreative interesser blev i en årrække barberet ned til et minimum, ja næsten glemt.

I 2014 afsluttede jeg min uddannelse med et speciale i genetik og klimatilpasning. Kort efter fik jeg job i en kommune som vandløbsmedarbejder, hvor jeg blandt andet har været med til at restaurere vandløb. Efterhånden genfandt jeg ordet fritid, og kom for alvor i gang med at male igen. 

Og så begyndte jeg at skrive…

Hvorfor ikke holde sig til én ting?

Interessemæssigt har jeg altid sprunget lidt frem og tilbage, og jeg har efterhånden erkendt, at jeg ikke kan nøjes. Historier og drømme findes ikke kun i den skrevne tekst, men lige så meget i et billede. Nogle historier kræver en visuel fortælle-platform, andre skal ud gennem ord.

Samtidig giver det håndværksmæssige i at skabe et billede eller det at sy en jakke mig tid og ro til en fordybelse, som et skarpt udtænkt plot eller komposition ikke kan give.

 

Og så har de mange interesse den bivirkning, at jeg aldrig keder mig.